In de voorbereiding op de tweede seizoenshelft heeft Ajax een oefenwedstrijd tegen de Turkse topclub Galatasaray doelpuntloos gelijkgespeeld.

Het duel in Istanbul stond in het teken van de opening van het nieuwe stadion van de Turkse grootmacht, de Türk Telekom Arena. Het onderkomen biedt plaats aan ruim zestigduizend toeschouwers. De aanwezige toeschouwers zagen een niet al te boeiend duel.

Ajax trad aan zonder de van een knieblessure herstellende Mounir El Hamdaoui, terwijl Luis Suarez op de bank begon en Lorenzo Ebecilio opnieuw een basisplaats had in het elftal van trainer Frank de Boer. De oefenmeester was overigens in 2003 nog enkele maanden als speler verbonden aan Galatasaray.

De eerste helft ontliepen de ploegen elkaar weinig. Zowel Galatasaray als Ajax grossierde in foutieve passes. Echte grote kansen vielen lange tijd niet te noteren. Na een goed halfuur spelen leek de thuisploeg op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Arda Turan werd wegens buitenspel afgekeurd. Ajax stelde daar pas kort voor rust iets van naam tegenover, maar een kans was aan Miralem Sulejmani niet besteed.

De tweede helft was al van een even bedenkelijk niveau. De Turken kregen een aantal kansjes, terwijl Ajax in de persoon van invaller Suarez kort voor tijd dé kans op de winnende treffer om zeep hielp. De Uruguayaan omspeelde de doelman, maar schoot vervolgens wild over.

Voor Ajax was het de laatste oefenwedstrijd van het trainingskamp in Turkije. De Amsterdammers wacht woensdagavond de start van de tweede seizoenshelft. Dan staat de klassieker tegen Feyenoord op het programma.

Bron: VI