© Proshots

Kasper Dolberg heeft toegegeven niet echt een ochtendmens te zijn. Op Ajax.nl geeft hij een inzicht in hoe een normale doordeweekse ochtend eruit ziet bij hem. “Mijn wekker gaat om half 9. Meestal blijf ik dan nog vijf minuten liggen. Dan neem ik een douche, kleed ik me aan en stap ik in de auto naar de Toekomst. Ik woon in Amsterdam, dus een lange rit is dat niet.”

“Sinds een tijdje woon ik op mezelf. Toen ik bij Ajax begon woonde ik eerst een paar maanden bij een gastgezin”, vervolgt het talent. “Dat zijn hele lieve mensen en ik heb het er heel fijn gehad. Toen ik wat meer gewend raakte aan mijn nieuwe leven in Amsterdam, besloot ik om op mezelf te gaan wonen. Dat bevalt me heel goed en het alleen wonen gaat me prima af.”

“Als ik op de Toekomst ben aangekomen loop ik meestal direct door naar de ontbijtruimte. De andere jongens willen nog wel eens geintjes maken in de ochtend en zijn vaak wat mondiger dan ik. Ik houd me koest en eet mijn ontbijt zonder veel praatjes te maken. Het ontbijt op de club is heel erg gevarieerd en er is altijd volop keuze. Ik vind een broodje, een bakje yoghurt en een eitje altijd wel lekker. Het ontbijt in Nederland is vrijwel gelijk aan wat we in Denemarken ontbijten. Ik hoefde er dus niet echt aan te wennen. Ontbijtkoek en hagelslag heb ik alleen nog niet geprobeerd. Wat mijn favoriete ontbijt is? Pannenkoeken! Helaas is dat als clubontbijt niet toegestaan.”

Dolberg geniet van het trainingskamp in Portugal. “Het bevalt prima hier. Het mooie weer helpt ook een handje. Ik slaap op de kamer met Lasse Schöne. Dat is gezellig. Lasse snurkt, dus ik probeer eerder in slaap te vallen dan hij. Volgens Lasse snurk ik zelf trouwens ook.”