© Proshots

Kasper Dolberg staat na zondag op dertien competitietreffers. Twaalf daarvan scoorde het 19-jarige talent in de Amsterdam ArenA. De spits weet niet goed waar dat aan ligt. “Ik heb er geen verklaring voor waarom ik bijna alleen maar thuis scoor. Dat is zoals het is. Mijn mooiste doelpunt was overigens uit, tegen Feyenoord in De Kuip. Maar het valt wel op dat ik me in Amsterdam meer laat gelden. Natuurlijk helpt de steun van de fans. Die geeft me iets extra’s. En misschien voel je je als jonge jongen toch iets comfortabeler op eigen terrein”, laat hij weten aan De Telegraaf.

Vorige week donderdag scoorde Dolberg ook een doelpunt, uit tegen FC Kopenhagen. “Je kunt zeggen dat het doelpunt in Denemarken voor een Deen ook een beetje een thuisdoelpunt is”, vervolgt het talent lachend zijn verhaal.

Met twaalf doelpunten in eigen huis nadert Dolberg het record van Patrick Kluivert. De tiener wist in het seizoen 1994-’95 dertien keer in Amsterdam te scoren. “Ik heb die statistieken gelezen. Ja, ik hou ervan om in de ArenA te spelen en het aantal van Kluivert is een mooi streven. Wat ik van hem heb gezien, was mooi. Ik weet dat het een van de beste Ajax-spitsen ooit is geweest. Ik heb mezelf voor dit seizoen geen doel gesteld. Maar nu ik er zo dichtbij ben, wil ik eerst over de vijftien Eredivisiedoelpunten heen en daarna zie ik wel verder. En ja, natuurlijk wil ik Patrick Kluivert qua thuisgoals evenaren of passeren. Dat gaat lukken.”