Kasper Dolberg heeft goede herinneringen aan PAOK. De Deen debuteerde drie jaar geleden tegen PAOK in het eerste van Ajax en wist dat debuut ook op te luisteren met een doelpunt. “Het was mijn eerste keer in de ArenA en ook mijn eerste keer in het eerste elftal. Het was voor mij natuurlijk allemaal nieuw en zo iets groots. Ik kan het niet echt beschrijven hoe ik mij daardoor voelde als ik eerlijk ben”, laat hij weten aan Ajax TV.

PAOK is ook volgens Dolberg de lastigste tegenstander die Ajax kon loten dit jaar. “Toen ik de ploegen zag waartegen wij konden spelen, zag ik hen wel als één van de beteren. Het zal niet makkelijk worden, maar als wij spelen zoals wij dat kunnen dan moet het goed komen. Het is een goed elftal en het wordt lastig als zij in die vorm blijven van vorig jaar. Maar we moeten vooral op onszelf concentreren en het spel spelen wat wij goed kunnen. Dan ben ik er van overtuigd dat het mogelijk is. Het ligt aan onszelf denk ik.”

De spits sloot dit seizoen voor het eerst fit aan tijdens de voorbereiding en daar is hij erg blij mee. “We moeten aan elkaar wennen op het veld. Daar werken wij natuurlijk aan, maar ik heb het gevoel dat het al goed gaat. We hebben natuurlijk veel jongens die er vorig jaar ook bij waren, dus die goede connectie is er. Ik heb het gevoel dat iedereen na elke training weer iets beter en fitter is. Zelf heb ik een goede voorbereiding gehad, vind ik. Ik ben fit gebleven en daar ben ik eigenlijk het meest tevreden over. Ik had een goede vakantie en begon helemaal fris. Dat proces waarbij je steeds beter wordt tijdens trainingen en wedstrijden is een fijn gevoel. Dat gevoel heb ik lange tijd niet gehad, maar ik heb nu het idee dat het goed werkt.”

Ten Hag: “We moeten alerter en scherper zijn”