© Proshots

Kasper Dolberg is onder de indruk van de jeugdopleiding van Ajax, waar hij vorig jaar nog deel van uit maakte. Tijdens zijn stage merkte de Deen al dat er een enorm hoog niveau was. “Tijdens mijn stage zag ik al dat Ajax talentvolle spelers had en ik had ook al wat gelezen op internet. Pas binnen de club, toen ik dagelijks met ze ging trainen, zag ik pas echt hoe goed ze zijn. Het niveau is hoog”, vertelt de 19-jarige spits aan de NOS.

“Carel Eiting is de volgende die de stap naar het eerste team gaat zetten. Hij ziet het spel zo goed”, looft Dolberg de 18-jarige middenvelder. “Een genot om mee te spelen. Door hem was ik echt verrast. Hij weet ook veel over voetbal. Ik kan altijd bij hem terecht. Hij heeft me veel geholpen het afgelopen jaar, heeft veel met me gepraat. Carel is een goede jongen. Ik gun hem het beste.”

Bij het eerste werkt Dolberg nu samen met Dennis Bergkamp. Iets wat een enorme eer is voor het talent. “Hij was een fantastische speler. Wel een beetje van voor mijn tijd. Alles wat hij doet met de bal is nog steeds ongelooflijk om te zien. Maar ik zie hem vooral als trainer en persoon. Hij is een fantastisch persoon. Het is een eer om met hem te werken.”

“We zijn allebei erg rustig en kalm. Misschien lijken we wel een beetje op elkaar. Het maakt me niet uit als mensen zeggen dat ik zo stil ben. Ze hebben gelijk. Tijdens interviews geef ik soms niet de langste antwoorden, maar ik zeg gewoon wat ik denk. Soms kort, maar als ik zo denk, dan maar kort. Als het moet, kom ik voor mezelf op. Ik ga niet snel in discussie, maar als ik iets wil zeggen, doe ik dat. Als iemand kritiek heeft, denk ik daarover na en probeer ik te doen wat ik moet doen. Ik weet zelf het beste wat goed voor mij is. Het hangt er ook vanaf wie wat zegt. Naar mijn teamgenoten en trainers luister ik. Ik weet wanneer ik moet luisteren en wanneer ik het moet laten begaan.”