Denemarken reist komende zomer af naar Rusland om deel te nemen aan het wereldkampioenschap. Kasper Dolberg en Lasse Schöne mogen in ieder geval hopen op speeltijd aangezien ze zijn opgenomen in de voorselectie van trainer Åge Hareide.

Voor Kasper Dolberg was afgelopen seizoen er één om vrij snel te vergeten. Een blessure aan zijn voet hield hem langdurig aan de kant en in de periode waarin hij wel fit was wist hij niet het niveau van een seizoen eerder te halen. Ook oud-Ajacieden Christian Eriksen, Viktor Fischer, Nicolai Boilesen en Michael Krohn-Dehli zijn geselecteerd door de bondscoach. Denemarken zit in groep C waar het Frankrijk, Australië en Peru zal gaan treffen.

Update 27 mei

Kasper Dolberg en Lasse Schöne mogen nog altijd hopen op deelname aan het wereldkampioenschap in Rusland. De Deense voetbalbond heeft bekend gemaakt dat de voorselectie van de Denen voor het WK van komende zomer is verkleind tot 27 spelers en daar zitten de twee Ajacieden nog altijd bij. Uiteindelijk wordt de definitieve selectie op 4 juni bekend gemaakt. Ex-Ajacied Nicolai Boilesen mag in ieder geval wel zijn vakantie boeken. De linksback zit bij de acht afvallers. Christian Eriksen, Viktor Fischer en Michael Krohn-Dehli zijn nog wel in de race voor een ticket naar Rusland.