Kasper Dolberg voelt zich steeds beter. De Deen kampte begin dit seizoen nog met een blessure, maar is inmiddels weer helemaal terug. Fysiek voelt hij zich goed en ook voelt hij dat de vorm er weer aan komt. “Eindelijk voelt het weer allemaal goed. Natuurlijk waren de eerste maanden van het seizoen heel frustrerend. Ik kwam terug van het WK en was vastberaden om sterk aan het voetbaljaar te beginnen. De blessure wierp me terug en daar baalde ik flink van”, vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Dinsdag speelde de spits weer 90 minuten. Iets wat hem goed deed. “Ik voel me goed en ben blij dat ik het dinsdag negentig minuten heb volgehouden. En dat in een zware, intense wedstrijd. Dat geeft vertrouwen en het is mooi dat het resulteerde in een overwinning. We voelen ons als ploeg goed, ik merk een positieve vibe.”

De Klassieker in de ArenA

Komende zondag staat de eerste Klassieker van het seizoen op het programma. Voor Dolberg is het zijn eerste Klassieker in de Johan Cruijff ArenA. “Mijn eerste thuiswedstrijd tegen Feyenoord. In De Kuip heb ik wel twee keer De Klassieker gespeeld, maar door blessures nog nooit in de Arena. Dat gaat zondag gebeuren, ik kijk er naar uit. We voelen ons goed maar weten dat het een aparte wedstrijd is. We zijn erop gebrand om ons te laten zien en te winnen.”

Ten Hag: “Het gaat zeker niet makkelijk worden”