© Proshots

Kasper Dolberg bekroonde zijn basisplaats tegen PEC Zwolle met twee doelpunten. Het Deense talent is blij met zijn waarde voor het team. “Het is natuurlijk altijd een lekker gevoel om te scoren als spits. Dat was heel fijn. En de ploeg heeft vandaag goed gespeeld. Het is dus een geweldige avond”, vertelt de spits in gesprek met de NOS.

“De eerste helft was een beetje lastig, maar we hebben wel twee keer gescoord”, vervolgt hij. “In de tweede helft had ik het gevoel dat de fit er een beetje uit was bij PEC. Daardoor kregen we meer de ruimte en was het voor ons makkelijker om te spelen.”

“Bij mijn eerste goal leden zij op het middenveld balverlies. Toen kreeg Hakim de bal en hij gaf me een prachtige diepe bal. Toen scoorde ik. Bij de tweede goal kreeg ik de bal van links, ik draaide m om en dribbelde met maar één verdediger voor me en toen schoot ik. Het was een heel lekker gevoel. Ik wist in eerste instantie niet zeker of hij zat, maar toen ik het wist was ik blij. Ik dacht wel dat de bal er in zat, maar wist het niet zeker. Daarom keek ik ook direct naar de lijnrechter. Die schreeuwde dat het een doelpunt was, daarom wist ik het.”