Kasper Dolberg speelde tegen Benfica de gehele wedstrijd. De Deen merkt dat hij beter in vorm raakt. “Ik voel me goed, beter dan ik me in lange tijd gevoeld heb. Het is heerlijk om weer vrijuit te kunnen voetballen”, vertelt hij in gesprek met ELF Voetbal.

“Dat ik een hele wedstrijd speelde is een jaar geleden. De laatste tien minuten werd het zwaar, begon ik het te voelen. Maar in zo’n wedstrijd blijf je natuurlijk gaan. Dat was ook geen probleem hoor”, vervolgt hij. “Ik heb dit soort wedstrijden nodig om weer in vorm te komen. Zeg maar de vorm die ik twee jaar geleden had in de Europa League. Ik voel me fysiek sterk, begin ritme te voelen. Dat gevoel is lang weggeweest. Nu moet ik gewoon weer goals gaan scoren, zoals in de competitie en de beker.”

Contractverlenging

Daags voor de wedstrijd tegen Benfica verlengde Dolberg zijn contract bij Ajax tot medio 2022. “Het initiatief ging weliswaar van Ajax uit. Maar eigenlijk vond ik het al snel een goed idee. Ik ben gewoon blij dat ik hier in Amsterdam ben. Dat ik onderdeel uitmaak van dit elftal.”

Vorm

Komende zondag staat de Klassieker op het programma. De spits is er fysiek klaar voor. “Ja, honderd procent. Er zitten ook gewoon vijf dagen tussen de twee wedstrijden. Het goede gevoel is er. Neem deze wedstrijd: ik voelde me beter dan mijn tegenstander. Dan weet je dat de grote vorm eraan zit te komen. En je weet ook: dit soort wedstrijden heb je gewoon nodig om de grote vorm te bereiken.”

Ajax best presterende club van Europa na overwinning op Benfica