Kasper Dolberg meldde zich donderdag weer in Amsterdam en stond vrijdag in de basis tegen Anderlecht. De Amsterdammers verloren het oefenduel met 3-1. De Deen kijkt met veel plezier terug op de ervaringen van afgelopen zomer, maar heeft ook veel zin om te beginnen. “Het voelt goed om weer te zijn begonnen. Ik heb een korte vakantie gehad en nu gaat het er om klaar te zijn voor de Champions League-kwalificatie. Ik moest er wel weer aan wennen, maar voor mij was het goed om weer te voetballen. Ik speelde een uur, dat was het plan, en dat ging prima”, laat Dolberg weten aan Ajax TV.

“Voor mij was het belangrijk om gewoon weer meters te maken in een wedstrijd en het gevoel terug te krijgen. En dat heb ik geprobeerd”, vervolgt hij. “Het kan natuurlijk altijd beter. Als je verliest mag je nooit tevreden zijn, maar als je dat buiten beschouwing laat, was het oké.”

De spits gaat met vertrouwen het seizoen tegemoet. “Ik heb een goed gevoel over dit seizoen. Als we weer compleet zijn, denk ik dat we een goed team hebben. Natuurlijk zijn er nog dingen die beter moten en waar we aan moeten werken, maar we gaan nu naar Engeland en daar moeten we de puntjes op de ‘i’ gaan zetten. Dan zullen we zien hoe het gaat.” Tot slot laat Dolberg weten enorm van het WK te hebben genoten. “Het WK was een enorme ervaring. Het was iets waar ik mijn hele leven al van gedroomd heb. Als je daar bent dan voel je hoe het is, met alles er omheen. Dat zal me altijd bijblijven.”