Kasper Dolberg is nog lang niet klaar bij Ajax, zo laat hij weten in gesprek met het Deense Bold. De spits maakte persoonlijk een moeizaam seizoen door en weet dat hij zich na de zomer zal moeten gaan bewijzen. Toch kijkt hij zeer tevreden terug op het afgelopen seizoen door de teamprestaties. “Ik moet beter gaan presteren volgend seizoen. Ik weet dat ik het kan en het zal moeten gaan laten zien”, vertelt hij.

“Nee, ik ben nog niet klaar bij Ajax. Natuurlijk wil ik meer spelen, meer goals maken en beter spelen. Maar je moet ook naar het geheel kijken, naar wat we hebben gepresteerd als team dit seizoen. Dat is het belangrijkste. Het was een fantastisch seizoen wat dat betreft.”

“Bij Ajax op juiste plek”

Na de laatste interland met Denemarken (maandag tegen Georgië, red.) gaat Dolberg genieten van een lange vakantie. De jonge aanvaller wil fit terugkeren bij Ajax om er straks aan het begin van het nieuwe seizoen direct te staan. “Ik ben bij Ajax op de juiste plek. Ik ken iedereen binnen de club en heb met iedereen een goede band. Ik heb na de laatste interland een goede vakantie nodig, zodat ik als ik terug kom goed uitgerust en fit ben. De afgelopen twee seizoenen begon ik telkens met een kleine achterstand door een blessure. Dit keer wil ik gewoon goed en fit gaan beginnen. Scherp zijn vanaf het begin van het seizoen en onderdeel uitmaken van het team.”

De Ligt: “Ik laat het na mijn vakantie op me af komen”