Kasper Dolberg heeft in zijn vakantie nog vaak nagedacht over het afgelopen seizoen. De spits kende persoonlijk geen super seizoen, maar met het team samen was het een fantastisch jaar. “Er was veel om op terug te kijken. Als je beseft wat voor seizoen we met Ajax hebben gehad. Dat is eigenlijk ongelofelijk. Maar ik denk ook veel na over mijn eigen jaar. Ik moet beter. Het is simpel. Ik wil weer de eerste spits van Ajax zijn, veel goals maken. Sinds afgelopen maandag staat alles in het teken daarvan”, laat de Deen weten op Ajax.nl.

Het is dringen voorin bij Ajax. De afgelopen periode heeft Dolberg veel nagedacht over hoe hij zichzelf weer in de basis gaat spelen. “Daar heb ik absoluut over nagedacht. Iedere dag eigenlijk. Ik moet ervoor zorgen dat ik start, dat ik scoor, dat ik erin kom en er niet meer uit ga.”

“Belangrijk is dat ik nu fit blijf. Het is heel moeilijk om – zoals vorig seizoen – pas aan te sluiten als de voorbereiding al voorbij is”, vervolgt hij. “De anderen jongens zitten dan al in een bepaald ritme, pik dan nog maar eens aan. Dit jaar wil er gewoon vanaf het begin staan, me meteen laten zien, de beste proberen te zijn op het trainingsveld.”

Ten Hag: “Heb heel goed positiespel gezien”