© Proshots

Ajax had een zware wedstrijd tegen Legia Warschau in de benen, maar moest ook tegen Vitesse tot het uiterste gaan. Het stond 0-1 voor Ajax en bleef daardoor tot het einde spannend: “Nee, ik heb de hele wedstrijd niet aan afgelopen donderdag gedacht. Misschien dat ik de laatste tien, vijftien minuten wat begon te voelen, maar dat kwam ook door het verloop van de wedstrijd. Ik moest druk blijven zetten en daardoor veel rennen”, aldus Dolberg in gesprek met Ajax Life.

Wel erkende de spits dat het niet zijn beste wedstrijd was: “Ik zat zelf niet lekker in de wedstrijd. Ik had niet de controle over de bal zoals ik dat zou willen. Ik stond ook tegenover twee sterke centrumverdedigers. Nee, het ging voor mij vandaag vooral over bewegen en rennen.”

Een treffer bleef voor Dolberg dus uit tegen Vitesse, maar dat deert hem niet. Sterker nog, hij is klaar om een penalty te nemen, zegt hij: “Ik stond als tweede op het lijstje voor vandaag. Davy voelde zich goed en pakte de bal natuurlijk in de hoop te gaan scoren. Of ik de volgende ga nemen? Dat zullen we eerst bespreken. We zullen het zien. Ik ben er wel klaar voor. In de jeugd bij Ajax nam ik ze niet, maar in Denemarken wel geregeld.”