In het seizoen 2016/2017 beleefde Kasper Dolberg zijn absolute doorbraak. Hij had een geweldig seizoen onder Peter Bosz, maar kreeg daarna te maken met blessures en wat tegenslagen. Inmiddels is hij weer helemaal terug, al staat hij niet altijd in de basis. In de Champions League kiest Erik ten Hag voor een formatie met Dusan Tadic in de spits.

Dolberg kan daar mee leven, zo vertelt hij aan De Telegraaf: “Natuurlijk wil ik elke wedstrijd spelen en ik ben teleurgesteld als dat niet gebeurt, maar ik word niet boos meer. Soms is iets zoals het is. Dusan Tadic doet het geweldig en het team draait fantastisch met hem in de spits in Champions League-wedstrijden.”

Daarnaast beseft hij dat hij als jonge spits veel kan leren van Tadic en van de ervaren Klaas Jan Huntelaar: “Tegen Real Madrid was Tadic eigenlijk als een negen-en-een-half de beste speler van het veld. Ik kan veel van hem leren: zijn aanname, hoe hij beweegt en de verdedigers weghoudt. Daar is hij heel goed in en het was in deze wedstrijden heel belangrijk. Twee leraren als Huntelaar en Tadic om me heen, dat helpt me enorm. Alleen al door naar ze te kijken.”