Kasper Dolberg is ervan overtuigd dat Ajax nog zo’n succesvol seizoen kan hebben als het afgelopen jaar. De Deen heeft er in ieder geval vertrouwen in. “Natuurlijk. Ik heb Ajax overigens altijd als grote club gezien. Maar het afgelopen seizoen hebben we laten zien wat we kunnen, we kregen door hoe goed we eigenlijk waren”, zegt hij in gesprek met Ajax.nl.

“Dat moet nu doorgezet worden”, vervolgt hij. “Het vertrouwen binnen de groep is groot. Natuurlijk, het zijn de eerste weken en er kan nog veel gebeuren. Er is nog een beetje dust, maar dat is normaal. We trainen hard en de mindset is er. Ik heb er een heel goed gevoel over.”

“Drukzetten grootste aandachtspunt”

Dolberg heeft zelf al geregeld met Ten Hag gesproken over komend seizoen. “Ja, sinds ik terug ben een paar keer kort en aan het einde van afgelopen seizoen hebben we echt samen gezeten. Mijn grootste aandachtspunt is het drukzetten. De trainer vindt vooral dat dat beter moet. Vooral omdat het zo’n belangrijk onderdeel is van het Ajax-spel. It makes sense. Hij verwacht en vraagt veel van me. Dat zie ik als positief, want dat betekent dat hij iets in me ziet.”

Dolberg: “Ik wil weer de eerste spits van Ajax zijn”