© Proshots

Kasper Dolberg maakt een prima ontwikkeling door dit jaar. Toch is het al weer even geleden dat de Deense spits het net wist te vinden. Het talent raakt daarvan niet in paniek. “Wat er door mijn hoofd gaat? O, van alles hoor. Er gebeurt best veel in mijn hoofd. Maar dat ik nu niet scoor is niet iets waar ik mee bezig ben. Belangrijker vind ik dat ik het gevoel heb goed in een wedstrijd te zitten. Dat ik me prettig voel op het veld. Goals zijn daar maar een onderdeel van”, zegt hij in gesprek met het NRC Handelsblad.

“Ik ben wel veel aan het denken over situaties in een wedstrijd, wat er kan gaan gebeuren. Welke keuzes ik daarbij dan moet maken, maar als je op het veld staat is het toch weer anders”, vervolgt het 19-jarige talent, die in het verleden als buitenspeler speelde. Bij Ajax staat hij nu in de spits en die rol biedt hem voordelen. “Dat is precies hoe ik wil spelen. Want ik leef niet alleen voor de goals. Ik wil ook meevoetballen en kansen creëren voor anderen. Ik zie voor mezelf geen andere rol weggelegd dan deze.”

Tot slot komt ook zijn privéleven ter sprake. “Het liefst doe ik niets, blijf ik thuis met vrienden, familie of mijn vriendin. Ik mis ze allemaal wel, dat is soms ook moeilijk. Gelukkig komen ze vaak langs.”