Denemarken heeft maandagavond de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Georgië met 5-1 gewonnen. Kasper Dolberg begon in de basis en wist twee keer te scoren.

De spits begon samen met oud-Ajacied Christian Eriksen in de basis. Dolberg opende na 14 minuten spelen de score nadat Kjaer de bal uit een hoekschop had doorgekopt. Eriksen schoot halverwege de eerste helft vanaf de penaltystip de 2-1 binnen.

Na rust schoot de spits de wedstrijd in het slot. Na een goede aanval stond de Ajacied op de juiste plek om de bal van dichtbij binnen te volleren. Niet veel later schoot hij hard en laag in de hoek, maar de doelman kon de bal keren. De rebound werd binnen geschoten door Poulsen. Dolberg had vervolgens ook nog een assist kunnen hebben, nadat hij goed het overzicht hield. Maar het buitenkansje werd niet uitgepakt door Wass. In blessuretijd scoorde Braithwaite de 5-1.

Tadic & Marin

Dusan Tadic was met één assist belangrijk voor Servië tegen Litouwen (4-1). Razvan Marin begon maandag wél in de basis bij Roemenië. De kersverse Ajacied speelde 90 minuten tegen Malta (4-0).