Kasper Dolberg draaide vorig jaar een geweldig eerste seizoen in de hoofdmacht van Ajax. De Deense spits scoorde 23 doelpunten in 48 wedstrijden. Ajax wees afgelopen zomer zelfs een bod van naar verluidt 50 miljoen euro af van AS Monaco op Dolberg.

Dit seizoen gaat het allemaal wat minder met Dolberg en heeft hij zijn basisplaats moeten afstaan aan Klaas-Jan Huntelaar. “Ik heb een zwakke start gehad en hij heeft een paar keer de kans gekregen en daarbij gescoord. Ik spreek Huntelaar iedere training en daarbuiten natuurlijk ook. Hij is een erg goede gozer,” zegt Dolberg tegen TV2. Hij laat zich echter niet uit het veld slaan: “Ik heb dit seizoen nog niet gescoord, maar voel me goed. Ik zit prima in mijn vel. Het is niet dat ik neerslachtig ben en er moedeloos van ben geworden. Ik voel mij goed en weet zeker dat de doelpunten gaan komen.”

“Ik weet wat ik moet doen en praat daar natuurlijk ook met de trainer over. Alles moet gewoon beter: technisch, fysiek en tactisch.” Dolberg benadrukt dat hij niet van plan is om deze winter te vertrekken bij Ajax: “Dat is niet het plan,” aldus de 19-jarige Deen.