Na lang buitenspel gestaan te hebben door een hardnekkige voetblessure, had Kasper Dolberg lange tijd moeite om zijn oude niveau weer terug te vinden. Inmiddels lijkt de 21-jarige spits weer steeds beter in zijn spel te raken. In Trouw vertelt Dolberg zich eindelijk ‘weer vrij in zijn hoofd’ te voelen.

Hoewel hij dit seizoen niet altijd op een basisplaats kan rekenen, maakte de Deen zondag tegen ADO Den Haag alweer zijn tiende competitiedoelpunt van het seizoen. Ik voel dat ik weer lekker train. Ook in mijn hoofd ben ik weer vrij. Dat was misschien wel het moeilijkste. Zeker in het begin”, vertelt Dolberg.

“Ik moest accepteren dat ik alles weer opnieuw moest leren, zoals schieten op doel. Met een schot raakte ik ook geblesseerd. In je hoofd zit dan dat het zo weer kan gebeuren, maar inmiddels niet meer. Ik ben weer vrij nu.”

Ook trainer Erik ten Hag ziet dat zijn pupil weer ‘steeds scherper wordt’. “Er zit duidelijk ontwikkeling in hem. Kasper is weer op de goede weg.”