Kasper Dolberg viel zaterdagavond direct na rust in tegen Fortuna Sittard. De Deen was slechts een paar minuten later trefzeker en opende daarmee de score. “Het voelt goed om weer te scoren. Afgelopen woensdag lukte het in de beker en nu ook in de competitie. Het is uiteindelijk ook waarvoor ik in het veld sta, zo ik ben blij dat het lukte. Het is lastig om te zeggen hoe fit ik precies ben, omdat ik nog geen volledige wedstrijd heb gespeeld tot dusver. Ik heb nu twee keer een helft ongeveer zonder problemen gespeeld, dus dat voelt erg goed”, laat hij weten tegenover de NOS.

Concurrentiestrijd

Dolberg denkt dat hij snel weer zou kunnen gaan starten voor Ajax. Hij gaat in ieder geval de concurrentiestrijd aan met Klaas Jan Huntelaar. “Het gaat natuurlijk om het team. Vandaag stond ik weer op de juiste plek en dan moet ik het natuurlijk afmaken. Het gaat erom dat je weer in dit soort posities komt om te kunnen scoren, dat lukte vandaag goed. Ik denk dat ik wel kan weer starten in wedstrijden. Ik wil de concurrentiestrijd aangaan met Klaas Jan en zo hoort het ook te zijn bij een topclub.”

De spits scoorde direct na rust dus de belangrijke 0-1. “Het luchtte wat op die eerste goal. Het kwam snel na rust, dus dat is lekker. Al hadden we die goal eigenlijk voor rust kunnen en moeten maken. We speelden na de 0-1 met een wat relaxter gevoel, denk ik.”

De Ligt: “Gelukkig een goede keeper op doel staan”