Marcel Keizer lijkt weer voor een wat moeilijkere keuze te staan, wat de spitspositie betreft. Klaas Jan Huntelaar (1) en Kasper Dolberg (2) scoorden allebei in de Klassieker. Het Deense talent lijkt uit een vormdipje te klimmen en hoopt dat hij het zijn trainer wat moeilijker heeft gemaakt na zondag. “Het is lastig te zeggen of ik het de trainer nu moeilijk heb gemaakt. Of er weer een spitsendiscussie ontstaat? Daar ben ik honderd procent zeker van”, begint Dolberg in De Telegraaf.

“Ik had al lang het gevoel dat de doelpunten weer zouden komen. Op de trainingen ging het steeds beter. Maar je moet het nog wel even in de wedstrijden laten zien. Dan is dit wel een leuk duel om dat te doen. De fans van Feyenoord laten blijken dat ze ons echt haten, maar ik vind dat wel funny.”

Ondanks een misschien wat lastige periode wil Dolberg het niet zo benoemen. “Het was een uitdaging. Vanaf het begin ging het niet zoals ik het wilde en moest ik de knop omzetten om op de trainingen nóg harder te gaan werken. Maar ik heb altijd in mezelf geloofd. Als ik trainer was, zou ik ook degene opstellen die wél scoort. En dat deed Klaas Jan toen de coach van spits wisselde. Vandaag maakte hij weer een échte spitsengoal. Dat lukte mij de tweede helft gelukkig ook twee keer!”