Kasper Dolberg scoorde zondag zijn derde Eredivisiedoelpunt van het seizoen. De Deen is blij dat hij weer een keer kon scoren in de ArenA. “Het voelt altijd goed om te scoren. Het was een tijdje geleden dat ik in de ArenA had gescoord, dus het was weer tijd”, vertelt het talent op Ajax.nl.

“We begonnen niet goed en kwamen 0-1 achter. We speelden slecht en ik weet niet zo goed hoe het kwam. Gelukkig werd het net voor rust 1-1”, vervolgt Dolberg, die vanaf de aftrap mocht beginnen. “In de rust hebben we toen vervolgens besproken wat er aan de hand was. We hebben toen een nieuw plan gemaakt. De wissel van Frenkie de Jong voor Deyovaisio Zeefuik maakte het verschil.”

Tijdens de laatste interlandperiode werd Dolberg niet opgeroepen voor de play-offwedstrijd tegen Ierland. De spits neemt dat niemand kwalijk, maar hoopt er komende zomer wel bij te zijn in Rusland. “Ik heb de trainer gesproken en ik begreep waarom ik niet was opgeroepen. Zij communiceren goed en ik was ook niet boos, hoor. Natuurlijk had ik liever gespeeld, maar mijn doel blijft om er tijdens het Wereldkampioenschap bij te zijn. Vandaag heb ik met 1 doelpunt weer een goed begin gemaakt.”