© Proshots

Kasper Dolberg blikt met Ajax TV vooruit op het nieuwe jaar. De 19-jarige spits hoopt op veel speeltijd en wil Ajax aan het landskampioenschap helpen. “2017 wordt mijn jaar, omdat ik kampioen ga worden met Ajax 1. We hebben een heel goed team. We hebben zoveel kwaliteit. Kampioen worden geeft een fantastisch gevoel, het zal dan een groot feest worden”, blikt het talent in het Nederlands vooruit.

“Ik heb niet één bepaald doel voor dit jaar. Ik wil kampioen worden”, vervolgt de Deen. “Daarnaast wil ik dit jaar ook een betere voetballer worden en veel speelminuten maken in het eerste elftal. Ik wil dat we als team nog beter gaan voetballen, net als dat mijn eigen prestaties beter moeten worden.”

“Ik ga mijn best doen voor het team om alles te winnen. Ik wil daarbij belangrijk zijn voor het team. Het maakt mij niet zoveel uit wie er scoort. Het maakt mij ook niet zoveel uit hoeveel keer ik dit seizoen ga scoren. Als spits moet je natuurlijk scoren omdat je daarop afgerekend wordt, maar dat is niet altijd het belangrijkste. Als ik met passes of assists het team kan helpen, dan doe ik dat”, laat Dolberg weten. “2017 is het jaar waarin ik kampioen wordt met Ajax, zoveel mogelijk doelpunten scoor en het jaar waarin ik een betere voetballer wordt.”