© Proshots

Kasper Dolberg heeft vertrouwen in de tweede seizoenshelft. De 19-jarige spits verwacht dat Ajax de achterstand op nummer één Feyenoord kan inlopen. “Ik heb er heel erg veel zin in. Ik denk dat we er goed voor staan. Vijf punten is niet veel. Ik denk dat we dat wel in gaan halen”, begint de Deen in Ajax TV Kick Off.

Vorige week zaterdag won het team van Peter Bosz met 5-1 van RB Leipzig, de revelatie van de eerste seizoenshelft in de Bundesliga. “We hebben een goed team, maar dat wisten we al. Als je tegen de nummer twee van de Bundesliga speelt is 5-1 een mooie uitslag. We speelden heel goed. Ik kijk optimistisch naar de tweede seizoenshelft.”

Ook het talent wist in Portugal tegen Leipzig het net te vinden. “Dat is heel belangrijk voor me. Ik ben spits en moet blijven scoren. Verder maakt het niet uit. Oké, het is belangrijk, maar niet meer dan dat. Scoren is leuk, maar als ik niet scoor en we winnen, is dat ook goed.”

“Ik wil natuurlijk kampioen worden met Ajax”, vertelt Dolberg over zijn doelen en verwachtingen voor de tweede seizoenshelft. “Dat is het doel waar we voor trainen en elke week voor spelen. Ik heb voor mezelf geen specifiek doel gesteld. Ook niet als het gaat om hoeveel keer dit seizoen wil scoren. Ik wil het team hogerop helpen. Als dat lukt dan groei en ontwikkel ik ook als speler. De rest komt dan vanzelf wel. Ik probeer altijd te groeien, dus ik hoop dat ik nog beter ga spelen.”