© Proshots

Kasper Dolberg heeft al een tijdje niet meer gescoord. Trainer Peter Bosz heeft nog altijd veel vertrouwen in de pas 19-jarige spits. De Deen hoopt dat zijn naam snel weer op het scorebord zal verschijnen, maar raakt niet in paniek. “Natuurlijk wil ik graag weer scoren, dat zit in mij als aanvaller, maar het is niet iets waar ik me zorgen over maak. Vorig jaar in de A-junioren had ik ook een mindere periode zonder goals. Toen kwam het uiteindelijk ook goed. Ik weet wat ik moet doen om het juiste gevoel weer terug te krijgen”, laat het talent weten op de clubsite.

“Het is een voorrecht om in de ArenA te spelen. Daarom kijken we ook zo uit naar de wedstrijd tegen ADO. Het is alweer een tijdje geleden”, vervolgt Dolberg over de eerste thuiswedstrijd van de tweede seizoenshelft. “Ik heb de laatste wedstrijden niet op het niveau gespeeld zoals ik dat graag wil. Het is voor mij veel belangrijker om van waarde te zijn voor mijn teamgenoten. Het maakt me niet uit wie de goals maakt, of de assists geeft. Ik wil gewoon de goede dingen voor het team doen.”

Dolberg is nog altijd blij met zijn overstap naar Ajax. Vorige week kwam hij te weinig in het spel voor en daar wil de aanvaller uit Denemarken snel verandering in brengen. “Ik ben vooral een betere spits geworden. De komende wedstrijden wil ik meer aan de bal komen en beter positie kiezen. En als dat lukt, moet ik de juiste dingen doen. Kalm blijven en focus houden.”