Kasper Dolberg moest door een voet- en buikwandblessure maandenlang vanaf de kant toekijken, maar is inmiddels weer bijna helemaal terug. Toch worstelt de Deen nog met zijn fitheid en vertrouwen, zo vertelt hij in gesprek met de NOS.

“Ik stoei een beetje met het mentale gedeelte. Ik voel me nog niet helemaal vrij in mijn hoofd en dat zou wel moeten: dat hoort ook bij fit zijn”, zegt de 20-jarige spits van Ajax. “Ik durfde in het begin nog niet met de volle honderd procent een duel aan te gaan. Ik moet wel zeggen dat het veel beter gaat.”

Behalve zijn familie had Dolberg tijdens zijn revalidatie ook veel steun aan zijn ploeggenoten, zoals collega-spits Klaas-Jan Huntelaar. “Ik praat met Huntelaar over mijn situatie. Ik praat met meer mensen daarover, maar je moet het ook niet groter maken dan het is. Ik zie het niet als zo’n groot probleem”, aldus Dolberg. “Het is niet zo dat ik bang ben dat ik niet meer het niveau kan halen van het succesjaar 2017. De vraag is eerder of ik beter terugkom dan ik toen was.”

“Het is vooral dat ik bang ben dat ik weer geblesseerd kan raken”, geeft hij toe. “Dat had ik vooral de eerste weken. Het is een kwestie om die angst uit mijn hoofd te krijgen en dan ben ik ervan overtuigd dat ik straks weer op mijn oude, goede niveau zit.”

‘Meespelen De Jong tegen Bayern München uitgesloten’