Edson Álvarez kwam zondagavond aan in Nederland om zijn transfer naar Ajax af te ronden. Na een medische keuring zal hij zijn handtekening zetten onder een vijfjarig contract. Met de komst van de Mexicaan troeven de Amsterdammers diverse Engelse en Italiaanse clubs af. De verdediger zelf heeft geen moment getwijfeld over zijn keuze.

“Ajax wordt in Mexico gezien als een ongelooflijk grote club”, aldus de aankoop in gesprek met De Telegraaf. “Ik weet dat de scouts me goed kennen en veelvuldig in Mexico zijn geweest om me te bekijken. En op mijn beurt volgde ik Ajax door alle wedstrijden te kijken als dat mogelijk was. Ik kon alleen maar hopen dat ze voor me zouden terugkomen. En gelukkig gebeurde dat.”

Ondanks de interesse van clubs al AS Roma, Wolverhampton Wanderers, Crystal Palace en West Ham United, was de keuze voor Álvarez eenvoudig. “Ook al kon ik naar de Premier League: ik heb er geen seconde over nagedacht om naar een andere club dan Ajax te gaan. De stijl van Ajax spreekt me aan. Het is een geweldig team met veel talent”, aldus de 28-voudig international van Mexico. “Ze hebben met hun successen in de Champions League niet alleen indruk gemaakt in Europa, maar zeker ook in Mexico. Om deel te mogen uitmaken van deze club en dit team is een grote eer én een fantastische stap in mijn carrière.”

In Amsterdam moet Álvarez proberen het vertrek van Matthijs de Ligt op te vangen, die vorige week naar Juventus vertrok. “Voor een negentienjarige speler is hij exceptioneel goed. Ik kan genieten van zijn mentaliteit en kracht. Matthijs is zo’n jonge speler, maar toch volwassen en dominant. Daar kan ik alleen maar heel veel respect voor hebben. Maar het heeft geen zin om spelers met elkaar te vergelijken. Ik ken mijn kracht en kwaliteiten en ga er alles aan doen om ook belangrijk te worden voor Ajax”, aldus de stopper, die voor een bedrag van naar verluidt 15 miljoen euro overkomt van Club América.