Voor Ajax O19 begon vanmiddag al het Europees avontuur. In de UEFA Youth League trad de ploeg van trainer John Heitinga aan tegen, net als het eerste, Lille. Ajax O19 wist met 4-0 te winnen.

De Amsterdammers wonnen afgelopen zaterdag redelijk eenvoudig van Sparta Rotterdam O19. Enkele wijzigingen werden wel doorgevoerd. Door de schorsing van Liam van Gelderen begon Filip Frei als rechtsback. Verder was er een basisplaats voor Quinten Timber en Tunahan Tasci. Sontje Hansen begon hierdoor in de spits.

De ploeg van trainer John Heitinga was de eerste helft tegen Lille ongelofelijk dominant. Uitblinkers aan de zijde van Ajax waren Sontje Hansen, Naci Ünüvar en Youri Regeer. Al binnen vijf minuten zette Regeer Ajax op voorsprong na een mooie dieptepass van Musampa. Ünüvar verdubbelde de score en zo’n tien minuten voor rust bekroonde ook Hansen zijn goede eerste helft met een knappe goal. Het had ook zomaar 4 of 5-0 kunnen staan bij rust. Zo kwam Ünüvar één keer nét niet goed uit met zijn passen na een goede doorkopbal van Hansen.

Lille werd na rust direct dreigend, maar El Maach wist makkelijk te redden. Aan de andere kant werd Ajax ook meteen gevaarlijk via, wederom, Ünüvar en Hansen. De keeper kon echter makkelijk redden, de rebound van Tasci werd vervolgens over geschoten. In het vervolg van de wedstrijd werden de Amsterdammers wat slordiger in de eindfase. Wel was er vaak genoeg nog de dreiging richting het Franse doel. Onder andere via Tasci, Hansen en Regeer. De krachten vloeiden aan het einde van de wedstrijd weg. Smetje op de wedstrijd was het geblesseerd uitvallen van Hansen. Een verdediger landde op zijn enkel en die klapte dubbel. Per brancard verliet hij vlak voor tijd het veld. In de blessuretijd wist debutant Christian Rasmussen de vierde goal van de middag te scoren! Al met al een prima start van het UEFA Youth League seizoen voor de Ajacieden, die na speelronde 1 de koploper in de poule zijn. Chelsea O19 en Valencia O19 speelden in Londen met 3-3 gelijk.