Roda JC onderneemt een poging om Mitchell Donald (22) in te lijven. De middenvelder kreeg onlangs van Ajax te horen dat zijn aflopende contract niet wordt verlengd. Donald kan zodoende transfervrij vertrekken en onderhandelt momenteel met de Limburgers over een meerjarige verbintenis. Beide partijen hopen op korte termijn een akkoord te bereiken.

De oud-speler van SV Bijlmer en Zeeburgia speelde sinds 1998 bij Ajax en maakte op 14 februari 2007 onverwachts zijn debuut in het eerste. Door blessures van Urby Emanuelson, Zdenek Grygera, Thomas Vermaelen en schorsing van George Ogararu werd hij in het Europa Leaguetreffen met Werder Bremen voor de leeuwen gegooid door Henk ten Cate. Ook Martin Jol was aanvankelijk gecharmeerd van de middenvelder. Maar tot een definitieve doorbraak kwam het nooit.

De tweede helft van het vorige seizoen speelde Donald op huurbasis voor Willem II. Roda JC-directeur Martin van Geel kent de oud-speler van Jong Oranje nog uit zijn Ajax-tijd. Tot dusver speelde Donald 22 duels in de eredivisie.

Bron: Telegraaf