Donny van de Beek moest in het begin van het seizoen nog wel eens op de bank beginnen, maar is de laatste maanden weer verzekerd van een basisplek. De middenvelder is van mening dat Hakim Ziyech in ieder geval altijd moet spelen.

“Laat duidelijk zijn: Hakim is geen discussie. Hij is een fantastische speler en een van onze belangrijkste mannen. Die moet gewoon spelen”, zegt Van de Beek in Peptalk op Ziggo Sport. “Iedereen wil voetballen, simpel zat. Op het trainingsveld wil je dan wel wat laten zien en als je er dan in komt ben je wel getergd. Je wil laten zien: hey, ik wil spelen.”

Van de Beek is tevreden over de huidige prestaties van zijn team, maar ziet nog ruimte voor verbetering. “Ik vind dat het qua spel nog wel beter kan. Er zijn goede wedstrijden, maar ook wedstrijden dat ik denk dat ik veel meer kan laten zien. Als team zitten we goed in ons vel, in een goede flow. In de competitie kunnen we soms nog wel meer brengen. We winnen overtuigend, maar soms heb ik het gevoel dat we nog meer kunnen.”

Ook zonder keeper zou Ajax al 2 maanden ongeslagen zijn in de Eredivisie