Dusan Tadic mocht woensdag in de return tegen Sturm Graz in de tweede voorronde van de Champions League voor het eerst in de basis beginnen en dat betekende slecht nieuws voor Donny van de Beek. De middenvelder zat zich 67 minuten te verbijten op de bank, zo denkt De Telegraaf.

Vorig seizoen was de aanvallende middenvelder nog een vaste waarde in de ploeg, en ook in de thuiswedstrijd tegen Sturm Graz in Amsterdam mocht hij gewoon aan de aftrap verschijnen. Van de Beek lijkt dus door een mindere tweede helft zijn zijn basisplaats te zijn kwijtgeraakt, wat aangeeft hoe moordend de concurrentie momenteel is.

De ochtendkrant denkt dat Van de Beek ‘vast op meer clementie gerekend, aangezien hij het toonbeeld van professionalisme is’. Zo nam hij in juni op eigen initiatief en kosten een fysiotherapeut mee op vakantie om te herstellen van een lichte buikwand blessure die hij bij Oranje had opgelopen.

Tijdens de open dag in Amsterdam deed Van de Beek de uitspraak dat hij zeker nog één seizoen bij Ajax wilde blijven. Dat is achteraf niet zo slim geweest, stelt De Telegraaf, net als zijn keuze niet te koop te lopen met interesse uit het buitenland. Dit zou het voor Ten Hag makkelijker hebben gemaakt om hem te passeren.

‘Als Ajax de hoofdprijs krijgt, denk ik dat Neres de eerste is die gaat’