Het is nog onduidelijk waar de toekomst van Bas Dost ligt, maar een vertrek naar Ajax is bij voorbaat al uitgesloten. “Ik neem het ze kwalijk dat ze me vorig jaar in de winterstop niet hebben gehaald.”

“Ik wilde destijds heel graag naar Ajax”, zegt de spits van sc Heerenveen in het Algemeen Dagblad. “Maar dat gevoel is helemaal verdwenen. Als je een speler wil hebben en het verschil tussen vraag en aanbod is niet zo groot, dan zie ik het probleem niet. Ik snap niet dat je daar tot twaalf uur ’s nachts de tijd voor nodig hebt. Toen ik om tien voor twaalf een belletje kreeg dat het niet doorging, was ik er wel klaar mee. Het gaat nu niet meer gebeuren.”

VfL Wolfsburg en Atl√©tico Madrid hebben interesse in Dost. “Ik denk wel dat ik samen met Falcao in de spits kan spelen”, lacht de aanvaller. “Het is mooi dat er uit zoveel landen interesse is, maar ik verwacht niet dat ik op korte termijn iets teken. Ik heb alleen met Wolfsburg om de tafel gezeten. Met trainer Felix Magath heb ik een prima gesprek gehad, maar daar trek ik nog helemaal geen conclusies uit. Ik wil eerst nog vlammen bij Heerenveen.”

 Tekst: VoetbalPrimeur