In tegenstelling tot Erik ten Hag, was Sjaak Swart maandagavond wel aanwezig bij het Voetbalgala van De Telegraaf. De trainer van Ajax is al langere tijd het doelwit van kritiek van de krant en had geen zin om ‘gezellig te doen met mensen die suggestief zijn.’ Swart zegt tegenover Veronica Inside wel begrip te hebben voor de beslissing van Ten Hag.

“Ik vind het jammer, want hij had hierbij moeten zijn. Maar als hij dat niet doet, kan niemand daar wat van zeggen”, verklaart Mister Ajax, die het nieuws dat enkele spelers volgens De Telegraaf ontevreden zouden zijn heeft gelezen. “Dat is niet eerlijk tegenover hem. Je gaat niet oproerkraaien, als een paar spelers iets zeggen over hun trainer. Nou, dat gebeurt overal.”

Volgens Swart is de journalistiek in de afgelopen jaren sterk veranderd. “Er wordt niet altijd eerlijk verteld wat je zegt. Je moet het tegenwoordig op laten nemen, om te kijken of het wel waar is wat je zegt. Vroeger zei je iets en dan stond het ook zo in de krant”, aldus Swart, die voor Valentijn Driessen door de mangel haalt. “Hij heeft nog nooit van zijn leven gevoetbald en dan heeft hij commentaar op het voetbal. Is niet erg, maar dan moet je niet… Nee, vind ik niet goed.”