Ajax bereikte woensdagavond de groepsfase van de Champions League, door APOEL Nicosia uiteindelijk vrij eenvoudig met 2-0 te verslaan. Na de moeizame heenwedstrijd had Ten Hag een aantal grote wijzigingen in zijn elftal doorgevoerd ten opzichte van vorige week. Volgens Valentijn Driessen speelde de Ajax-trainer hiermee met vuur.

De chef voetbal van De Telegraaf schrijft donderdagochtend dat door vele wijzigingen ‘tal van automatismen’ wegvielen.”De Tukker was duidelijk in paniek geraakt na de volkomen onverwachte 0-0 in Nicosia tegen APOEL en de dramatische voorstelling op het Grieks-Turkse eiland”, schrijft Driessen, die meent dan Ten Hag zijn ‘oren liet hangen’ naar ‘de spelers, staf, vele analisten en bondscoach Ronald Koeman’.

De journalist vindt dat Ajax een ‘dreigende crisis en mislukt seizoen’ heeft afgewend, maar verder heeft hij weinig hoop voor de toekomst. “Want waar vorig seizoen drie duidelijke kantelpunten vielen aan te wijzen, PSV-uit, Bayern München-uit en Real Madrid-thuis, boden het tactisch plan en de bezetting tegen APOEL Nicosia behoudens de positie van Blind nauwelijks houvast voor een nieuw succesjaar in de Champions League.”