Valentijn Driessen is door zijn misplaatste en ongegronde kritiek op Erik ten Hag zijn geloofwaardigheid al een tijdje kwijt, maar dat weerhoud de chef voetbal van De Telegraaf er niet van om opnieuw uit te halen naar de trainer van Ajax. In de voetbalpodcast van de krant vergelijkt hij hem nu met Louis van Gaal.

Hiermee doelt Driessen op de overeenkomsten in presentatie en de westrijdanalyses. Afgelopen maandag gaf Van Gaal nog een karakteristieke speech, tijdens het jaarlijkse Voetbalgala. “Het was honderd procent Louis. Zo is hij altijd in speeches. Het woord ik kwam ongeveer vierhonderd keer voorbij”, aldus de journalist. “Ik geniet er ook van, maar iedere keer ik, ik, ik. Zo zit deze man in elkaar. Dan zie je dus ook de overeenkomsten met Erik ten Hag: ze hebben allebei een groot ego, wat ze af en toe opzij moeten zetten. Daar hebben ze moeite mee.”

Ook de manier waarop beide trainers naar wedstrijden kijken komt volgens Driessen overeen. “Als je Erik ten Hag een wedstrijd ziet analyseren, hoor ik vaak Van Gaal. Ze zien vaak hele andere wedstrijden. Bij 8-0 is Van Gaal ontevreden, bij een 3-1 verlies is-ie tevreden. Dat gaat er niet in. Dat hoor je ook bij Erik ten Hag.”