Lerin Duarte haalde zondagmiddag revanche voor zijn matige optreden tegen Red Bull Salzburg van afgelopen donderdag. De middenvelder scoorde tweemaal en had daarmee een groot aandeel in de fraaie overwinning van Ajax.

“Donderdag was een verschrikkelijke avond en voor ons was het belangrijk dat we dat vandaag recht zouden zetten. We hebben tegen elkaar gezegd dat we gewoon door moesten gaan met waar we mee bezig zijn. Vandaag hebben we dat weer goed gedaan”, laat de Rotterdammer weten aan de NOS.

Dat Duarte tegen de Alkmaarders daarnaast weer op zijn vertrouwde plek op het middenveld speelde, deed hem goed. “Linksback is niet echt mijn positie, ik speel liever op linkshalf. Maar daar waar de trainer mij neerzet probeer ik mijn best te doen. Alleen donderdag was natuurlijk een hele slechte wedstrijd van mij.”

Ook zijn twee gemaakte doelpunten gaven hem natuurlijk weer een goed gevoel. “Het is altijd lekker als je twee goals maakt. Dit is goed voor het vertrouwen en nu moet ik dit doortrekken.”