Vier minuten voor het sluiten van de transfermarkt werd de deal  beklonken: Lerin Duarte maakt het seizoen af bij NAC Breda. Marinus Dijkhuizen, de trainer van de ‘parel van het zuiden’, is ervan overtuigd dat Duarte het niveau makkelijk aan kan.

Voetballen op het hoogste niveau is iets wat Duarte allang niet meer gedaan heeft, de middenvelder erkent dat zelf ook. “Het klopt dat ik lang niet gespeeld heb en wedstrijdritme mis, maar ik ben wel hard blijven trainen bij Ajax. Op het trainingskamp in Malta heb ik nog twee wedstrijden gespeeld. Vrijdag tegen FC Dordrecht zal ik niet starten, maar ik kan wel beginnen met een aantal invalbeurten.”

Trainer  Dijkhuizen ziet Duarte als een mooi cadeau voor het sluiten van de markt. De oefenmeester twijfelt er dan ook niet aan  of de middenvelder het niveau in de Jupiler League aankan. “Een spits en een centrale verdediger hadden mijn prioriteit. Dat is gelukt. Een middenvelder was geen prioriteit, maar Duarte is een buitenkansje. Hij kan het niveau makkelijk aan. We doen het rustig aan met hem, omdat hij tijd nodig heeft om helemaal fit te worden. Het is even afwachten hoe het loopt de komende weken.”