Frank de Boer zal deze week naar verwachting een meerjarig contract tekenen als hoofdtrainer van Ajax. Danny Blind blijft voor de rest van het seizoen de rechterhand van zijn oud-medespeler bij Ajax en het Nederlands elftal. Tevens hoopt Ajax om Hennie Spijkerman dezer dagen los te weken bij Ajax Cape Town om De Boer te assisteren.

Morgen start Ajax de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Verder zal Blind zich in de tussentijd inwerken als technisch manager en heeft voor komende week al z’n eerste besprekingen op de agenda staan. De Zeeuw stemde in met de dubbelfunctie en in de zomer zal bekeken worden welke rol voor Blind zal zijn weggelegd bij Ajax. 

De bedoeling is dat Dennis Bergkamp, tot dusver trainer van de D2 van Ajax, promotie maakt en Frank de Boer opvolgt bij de A1, het hoogste jeugdelftal van de Amsterdamse club. Wellicht geassisteerd door Fred Grim. Verder zouden Martin Jols protégé’s Albert van der Dussen en Bryan Roy bij Jong Ajax plaats moeten maken voor Gery Vink, nu trainer van de A2. Met wellicht oud-Ajacied en international Wim Jonk (tegenwoordig individueel trainer bij Ajax) als assistent. 

Het is voor de leiding van Ajax enigszins op eieren lopen in deze fase. Op de achtergrond voert directeur Rik van den Boog gesprekken met Johan Cruijff over de ideale technische organisatie voor Ajax. Verder moet de nieuwe ledenraad, sinds kort geïnjecteerd met een berg voetbalverstand, zich nog settelen in de huidige Ajax-structuur. In ieder geval wil de ledenraad een nadrukkelijke vinger in de technische pap te brokkelen hebben bij Ajax. 

Omdat alle geledingen binnen Ajax ervan overtuigd zijn dat Frank de Boer de juiste man is voor de functie van hoofdtrainer in de ArenA, heeft directeur Van den Boog voor hem een meerjarig contract liggen. De definitieve invulling van de rest van de (nieuwe) technische organisatie is op de lange baan geschoven. Voor het nieuwe seizoen 2011-2012 moet deze organisatie staan en de poppetjes zijn ingevuld.

Bron: Telegraaf