Edouard Duplan was zondagmiddag de grote man bij FC Utrecht. In het thuisduel met Ajax verzorgde hij twee van de drie treffers, waarmee de Domstedelingen een grote overwinning boekten (3-0). “Het was duidelijk vandaag. We wilden gewoon drie punten pakken”, zei de Fransman na afloop van het duel tegenover de NOS.

De voormalig Spartaan won in het verleden al twee keer van Ajax en bleek opnieuw te sterk voor de Amsterdamse formatie. “Het is mijn derde keer al dat ik win van Ajax. Dat is leuk”, aldus Duplan. Utrecht was goed voorbereid op het duel met de Amsterdammers. “We hebben de speelwijze van Ajax goed bekeken en wisten precies wat we moesten doen.”

De eerste treffer van de Fransman was een geweldig pegel met rechts. “Van de week ga ik het een keer proberen met links”, aldus een opgetogen Duplan. Dat Utrecht niet bang was voor het Ajax van Frank de Boer had alles te maken met het zelfbewustzijn bij het elftal van Ton du Chatinier. “We wisten dat we goed stonden en dat we vanuit onze eigen kwaliteiten konden voetballen”, besloot Duplan.

Tekst: Voetbalzone