Ajax kwam in zijn eerste wedstrijd van het nieuwe Eredivisie-seizoen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Heracles Almelo. Dusan Tadic was na de wedstrijd dan ik woest over de wanprestatie van de Amsterdammers.

“Op vijftig procent winnen we van niemand”, zegt de Serviër in De Telegraaf. “Heracles komt hier, vecht wel en pakt een punt. Het moet voor ons een grote les zijn. Als je voor Ajax speelt, mag dit niet gebeuren. Voor je eigen fans moet je altijd scherp zijn en honderd procent geven. Als we dat doen, hebben we geen zorgen. Maar nu verdienden we het niet om te winnen.”

“Heracles voelde steeds meer een kans te maken. Het is onacceptabel, onmogelijk. Je kunt niet altijd goed spelen. Maar er is nooit een excuus om je niet maximaal in te zetten,” aldus Tadic, die hoopt dat Ajax dinsdag wat kan rechtzetten in de wedstrijd tegen Standard Luik.  “Wat we tegen Heracles deden, was niet genoeg. We kunnen niet wachten tot iemand anders het voor ons opknapt. Dit is een wake-up-call voor iedereen. We kunnen allemaal goed voetballen, maar mógen niet gemakzuchtig zijn.”

Druk op Ten Hag neemt nu al toe: ‘Spel Ajax voorspelbaar en saai’