Lorenzo Ebecilio (19) staat voor zijn eerste PSV-Ajax. De buitenspeler maakt zondag vermoedelijk zijn opwachting in de basis van de Amsterdamse ploeg. Aan vertrouwen schort het niet bij Ebecilio.

Vraag hem naar de wedstrijd van zondag en er verschijnt een glimlach op zijn gezicht. Ebecilio is één van de spelers die een kans krijgt sinds de komst van Frank de Boer. Het ziet er niet naar uit dat hij snel uit de basis zal verdwijnen en dus is het legitiem de wedstrijd van zondag eens aan te snijden bij de jonge buitenspeler.

Veel verliespartijen Ajax

“Het wordt knallen”, zegt hij vol bravoure tegen Goal.com. “Ik verheug me erop. We moeten nu goed rusten, ons laten verzorgen en dan kunnen we zondag als team vlammen.” In Eindhoven wint Ajax maar zelden. In de laatste twintig jaar lukte het de ploeg slechts twee keer te winnen van PSV. Ebecilio: “Dan wordt zondag waarschijnlijk de derde keer.”

Manolev

“Als we nog mee willen doen om de titel moeten we daar winnen”, is hij helder, maar realistisch. “Dan lijkt het me logisch dat ik zeg dat we daar gaan winnen.” Zijn directe tegenstander wordt waarschijnlijk Stanislav Manolev. Heeft Ebecilio al een strijdplan? “Manolev is een speler die veel aan de bal is. Hij blijft gaan. Dat kan zowel voor- als nadelen hebben. Je moet constant mee teruglopen, maar in de omschakeling kan ik gelijk weg zijn. Het is de kunst wie achter wie aanloopt.”

Obsessie

Sinds zijn debuut op 12 december tegen Vitesse lukte het Ebecilio nog niet een doelpunt voor Ajax te maken. “Maar de trainer heeft gezegd dat het geen obsessie moet worden. Ik focus me nu op mijn overzicht, dat beter moet worden. Net als mijn eerste aanname. Vroeger dacht ik gelijk aan de actie waardoor ik de eerste aanname soms vergat. Het gaat al beter denk ik.” Tot slot waagt Ebecilio zich desgevraagd aan een voorspelling. “1-3 voor Ajax”, sluit hij af. Zondagmiddag 14.30 uur wordt er afgetrapt in Eindhoven.

 Foto: afdb.nl – Oscar