Lorenzo Ebecilio heeft maar een maand samen kunnen trainen en voetballen met de grote Luis Suárez, maar toch heeft de jonge flankspeler van Ajax het een en ander van de naar Liverpool vertrokken Uruguayaan opgestoken. “Ik zie in hem zeker een voorbeeld, absoluut,” vertelde Ebecilio tegenover de camera’s van Novum na afloop van de slechte wedstrijd tegen VVV Venlo.

“Het is mooi voor Luis dat hij dit heeft kunnen krijgen en dat heeft-ie ook zeker verdient hier,” keek Ebecilio terug op het grootse afscheid van Suárez. Aan het eind van de wedstrijd kreeg de aanvaller een welverdiend laatste eerbetoon, voor hij het vliegtuig terug naar Engeland zou pakken. Enigszins emotioneel pakte Suárez zelf vervolgens nog de microfoon en sprak club en publiek toe.

Met Suárez is een hoop scorend vermogen vertrokken, maar dus ook een voorbeeld voor de opkomende jeugd in het eerste elftal. “Ik leerde van hem. Dat hij zo gedreven is en dat hij altijd bezig blijft met z’n sport. Dat is goed aan hem. Dat neem ik ook mee. Het is mooi voor een jonge jongen om te zien hoe hij dat beleeft,” vervolgt Ebecilio, die gelijkenissen ziet met zijn eigen manier van voetballen. “‘t Is eigenlijk ook wel een beetje hoe ik ben, qua gedachten. Het altijd willen winnen en altijd willen scoren.”

Foto: afdb.nl – Oscar