Ajacied Lorenzo Ebecilio had zich eind december zó verheugd op de Klassieker, zijn eerste. ,,Ik baalde enorm dat het duel werd afgekeurd. Ik zou namelijk spelen, maar ik wist ook dat dat een paar weken later anders zou kunnen zijn”, aldus de linkeraanvaller die vanavond tegen Feyenoord in de basis staat, omdat Luis Suárez – eerste keus op de linkerflank – nog altijd geschorst is.

Zijn tegenstander vanavond is een bekende: Gill Swerts, net aangetrokken door Feyenoord. Anderhalve maand geleden stonden ze tegenover elkaar, Ebecilio namens Jong Ajax, de Belgische rechtsback toen nog in dienst van Jong AZ.

,,Hij zal me nog wel kennen”, zo grinnikt Ebecilio. ,,We wonnen met 4-2 en ik scoorde in die wedstrijd twee keer. We hadden nog een klein akkefietje. Ik maakte een tackle op de bal, maar kwam eigenlijk te hard in. Dat was zeker een gele kaart waard ja, al gaf de scheidsrechter niks.”

Swerts reageerde onmiddellijk op de tackle. ,,Hij trok me naar de grond. Toen we opstonden, bleef hij me intimiderend aankijken. Ik had hem op dat moment wel op kunnen eten, maar ik bleef rustig. Ik zie de duels met vertrouwen tegemoet. Ik weet dat ik ‘m kan hebben.”

 Bron: AD