Edmond Claus heeft besloten om Ajax te verlaten en een nieuw avontuur aan te gaan in China, dit meldt het digitale huis van Ajax. Claus, die nog een doorlopend contract bij Ajax had, gaat per direct aan de slag bij de Chinese voetbalbond (CFA), waarmee Ajax een samenwerkingsverband heeft. Claus volgt daarmee Jan Olde Riekerink, die eerder dit jaar een vijfjarig contract tekende als hoofd jeugdopleiding bij de CFA en coach van het Olympisch elftal. Dit team heeft als doel om in 2016 op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro te presteren.

Claus (42) startte bij Ajax in het seizoen 1994/95 als derde keeper van het eerste elftal. Na zijn carrière als keeper werd Claus keeperstrainer bij Ajax. Sinds 1996 heeft hij verschillende functies binnen de club vervuld. Naast keepertrainer werd hij ook verantwoordelijk voor de scouting van keepers. Tevens stond hij enkele seizoenen als hoofdtrainer aan het roer bij het eerste zaterdagelftal. Via detachering vanuit Ajax was Claus werkzaam als hoofd jeugdopleiding en assistent-(keepers)trainer van Ajax Cape Town (2000-2001) en HFC Haarlem (2004-2008).

De laatste jaren was de geboren Haarlemmer actief als trainer voor spelers onder de 16 jaar en als technisch coördinator van de bovenbouw van de jeugdopleiding van Ajax. Ajax is trots dat de oud-doelman is gevraagd door de Chinese voetbalbond. In totaal is Claus zeventien jaar aan Ajax verbonden geweest. ,,Ik heb de afgelopen zeventien jaar met heel veel plezier voor deze prachtige club mogen werken en spelen. In de laatste vijftien jaar heb ik veel kansen gekregen om mij te ontwikkelen als trainer/coach, maar ook als leidinggevende in Kaapstad en Haarlem. Dankzij Ajax heb ik mijn Coach Betaald Voetbal diploma kunnen halen en heb ik mij kunnen ontplooien in de voetbalwereld. De uitdaging die voor mij ligt is een hele mooie”, aldus Claus.