Het lijkt alsof Jong Ajax de stijgende lijn te pakken heeft. Na drie punten en een goede wedstrijd in Enschede vorige week, maakte de Amsterdamse beloften ook vandaag een prima indruk. Sierhuis maakte de enige goal in de wedstrijd tegen Oss.

De ploeg van Reiziger had de bezoekers uit Oss vanaf  de eerste minuut volledig onder druk. Dit leidde echter niet tot enorm veel kansen. Tot Sierhuis en De Wit vlak voor rust goed combineerden op de rand van het strafschopgebied. Het schot van De Wit werd echter goed gestopt en overigens stond hij ook buitenspel. Niet veel later was het echter andersom, met een goede voorzet van De Wit werd Sierhuis bediend. De inlopende spits kon in de verre hoek binnenkoppen.

Steeds Sierhuis of De Wit als mogelijk eindstation
Ondanks dat het geen kansen regende, waren er toch mogelijkheden genoeg voor de 2-0 in de tweede helft. Vrijwel elke aanval eindigde bij Sierhuis of De Wit, maar tot een doelpunt kwamen zij beiden niet. De grootste kans van de tweede helft was echter een uitzondering, Kühn kreeg namelijk deze kans. Hij werd goed weggestoken, maar schoot op de keeper. In de rebound probeerde Gravenberch te scoren met een bekeken balletje, maar zijn poging eindigde op de lat.

Een hele wedstrijd voor Eiting
Carel Eiting stond ook op de Toekomst weer in de basis. Na zijn rentree in de uitwedstrijd tegen Enschede, werd hij in de rust gewisseld, maar vanavond deed hij de hele wedstrijd mee. Ten Hag heeft er op deze manier nóg een keuze bij op het middenveld.