Dit seizoen staat een nieuwe lichting spelers voor een energiek Ajax. Aanvallend, dominerend, vastberaden en hongerig. Gedreven trekken zij ten strijde in het shirt van de Godenzonen.

Een kolkende Amsterdam Arena maakt zich klaar voor de aftrap. De borst vooruit bij de spelers. “Hup Ajax hup!” vult het stadion. Direct na de aftrap is het woord aan Donny van de Beek. Met de drie kruizen als clubsymbool achterop het shirt, onder de kraag, zoekt hij de oplossingen vooruit. Altijd geconcentreerd en een blik naar het doel. Van de Beek kijkt en speelt de bal strak in de voeten van Kasper Dolberg.

IJzig en koel controleert de Deense spits de bal. Het lichaam tussen de bal en de man. In het lichtgewicht shirt van zacht en glad materiaal krijgen verdedigers geen vat op ‘m. Soms onzichtbaar, vaker dreigend en doelgericht. Na de aanname heeft de Deen de spelsituatie snel in zich opgenomen. De bijgesloten Frenkie de Jong is aanspeelbaar. Rood en wit wervelt vanaf de eerste minuut over het veld. Met een snelle voetbeweging speelt Dolberg De Jong aan en tegenstanders lopen stilaan terug op eigen helft.

Als een machine marcheert dit Ajax door wedstrijden. Frenkie De Jong blijft tijdens zijn inspanningen droog en koel: het Climalite-materiaal van het Adidas-shirt zorgt dat zweet afgevoerd wordt. Op de site Sportshowroom.nl lees je de volledige productspecificatie van het thuis- en uitshirt waar Frenke De Jong zich wekelijks in hijst. Lichtvoetig en speels is zijn stijl. Hij is Ajax. In zijn ooghoek ziet de jonge spelverdeler een ander aanvallend wapen vrij staan. David Neres komt na een loopactie in de bal. Wat gaat hij doen? Een dribbel? Een voorzet? Wachten tot aansluiting van een opkomende vleugelverdediger? Angstig loopt zijn opponent achteruit, de druk is op de ketel.

In het nieuwe Ajax shirt zijn de jongelingen duidelijk weer aan zet. Ze spelen vrij, onbevreesd en vooral om te winnen. In eigen land en in Europa. Vol verwachting wacht het Ajax-publiek op de eerste goal. Neres is een speler naar het hart van de club en geeft een veelbelovende voorzet op de doorgelopen Dolberg…

Het nieuwe raamwerk van het team kent haar basis met een sterke defensie. Links op de borst heeft Max Wöber het embleem van de club. Het geeft hem zelfvertrouwen en kracht. Op vele fronten is hij zich aan het ontwikkelen. Positioneel sterker, aan de bal nauwkeuriger. Naast hem staat de nieuwe leider van het elftal. Slechts negentien jaar jong. Voor Matthijs de Ligt is druk een gegeven. Volwassen gaat hij ermee om, de aanvoerdersband is bij hem thuis.

De sterke schouders van de talentvolle verdediger komen nog beter tot uiting in de strakke pasvorm van het shirt. De rode baan in het midden wint alle duels. Op de grond en in de lucht. Adidas’ drie strepen over zijn getrainde lichaam, over de hele lengte van de schouders.

Andre Onana staat vol vertrouwen onder de lat. Meevoetballen, negentig minuten lang gefocust en coachen om zijn verdedigers te helpen. Zijn blikveld gevuld met jonge winnaars in het nieuwe Ajax shirt.