Orlando was niet bepaald warmgelopen voor het duel tussen Ajax en Flamengo. Maar de aanwezige voetballiefhebbers en Nederlandse nachtbraker kregen wel een vermakelijke eerste helft te zien.

Het was Klaas Jan Huntelaar die de score opende, al duurde de voorsprong van Ajax niet lang. De 1-1 viel al snel, nadat Flamengo de bal vanaf randje 16 over Lamprou heen lobde. Even later ging Lamprou opnieuw in de fout, maar bleef een tegengoal gelukkig uit. Daardoor kon Ajax opnieuw op voorsprong komen. Dat deed het na een wonderschone aanval. Huntelaar, Eiting, Neres en Gravenberch combineerden fraai en snel voordat Labyad het afmaakte. Ajax kreeg daarna kansen op meer, zo was Kristensen met een afstandsschot dichtbij. Maar Flamengo kwam opnieuw terug. Lamprou had opnieuw moeite met een afstandsschot, waarna het in de rebound 2-2 werd.

De tweede helft, die regelmatig werd stilgelegd in verband met de vele wissels, was minder vermakelijk. Echter was Ajax wel een stuk dominanter dan in de eerste helft. Flamengo kwam er vrijwel niet meer uit en Ajax creëerde zelf wel een aantal kansen via onder andere Labyad, Ekkelenkamp en Lang. In de tweede helft werd er echter niet meer gescoord en daarom moesten penalty’s beslissing brengen in de wedstrijd.

Ajax begon de penaltyserie goed met drie foutloze penalty’s van Labyad, Traoré en De Wit. De vierde penalty van Veltman raakte echter te paal, waarna Magallán moest scoren. De Argentijnse aanwinst, die vooral in de tweede helft sterk speelde, raakte de bal echter volledig verkeerd, waardoor het extra punt naar de Braziliaanse tegenstander ging. Flamengo bleef namelijk wel foutloos vanaf de stip.