Justin Kluivert speelt dinsdagavond met Jong Oranje het EK-kwalificatieduel tegen Jong Oekraïne. De aanvaller van AS Roma hoopt zich zo snel mogelijk in de kijker te spelen bij bondscoach van het Nederlands elftal van Ronald Koeman.

“Je ziet dat Oranje aan het terugkomen is, dat is mooi om te zien”, zegt Kluivert in De Telegraaf. “Daarvan deel kunnen uitmaken, is een mooi vooruitzicht. Dit keer zit ik er dan niet bij, maar ik denk dat ik onder anderen één van de jongens ben die de toekomst zouden moeten vormen.”

In Italië voelt de buitenspeler zich steeds meer op zijn gemak. “De momenten die ik heb kunnen spelen, denk ik wel dat ik gewoon mijn ding heb gedaan”, aldus Kluivert. “Ik word sterker en ga het steeds meer snappen. Wat de jongens van mij willen, maar ook wat ik graag van hen zou willen. Daarop kunnen we bouwen en zodoende kom ik aan meer speelminuten, hoop ik.”

Van zijn vertrek bij Ajax heeft hij dan ook geen spijt. “Hoe ik naar Ajax kijk? Met trots. Het is mijn oude club, waar ik altijd heb gespeeld van kleins af aan. Dus ik kijk met trots hoe het gaat. Je ziet je vrienden schitteren.”