De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond een eenvoudige zege geboekt op Achilles ’29. In Groesbeek werd het 0-3 dankzij goals van Marjolijn van den Bighelaar, Kelly Zeeman en Linda Bakker.

Rentree Sarasola

Het duel met Achilles ’29 betekende ook de rentree van Eli Sarasola. De Spaanse keepster kreeg een lange schorsing voor een stomp die ze uitdeelde in de bekerfinale en die schorsing zat er nu eindelijk op. In Groesbeek kon ze rustig weer in haar ritme komen, want ze had weinig te doen.

Drie goals

Al vroeg in de wedstrijd leek Ajax op voorsprong te komen, maar de goal van Ana Romero werd afgekeurd wegens buitenspel. Even later was het alsnog raak via Van den Bighelaar. De eerste helft was niet spectaculair, maar in de tweede helft gingen de Ajax Vrouwen fel van start. Bakker kreeg twee grote kansen, maar wist niet af te ronden. Na ruim een uur spelen was het Zeeman die de score wist te verdubbelen. In blessuretijd maakte Bakker er nog 0-3 van.

FC Twente

Volgende week treft Ajax titelconcurrent FC Twente. Ajax heeft op dit moment een voorsprong van 3 punten. “Ik zeg ‘laat maar komen'”, aldus Ajax-trainer Benno Nihom.