Inmiddels staat de teller voor Ajax op 102 goals dit seizoen, maar die laatste 2 goals, althans het duel, wil iedereen het liefst snel vergeten. Tijd dus om nog even terug te blikken op de eerste 100 goals die Ajax maakte.

Topscorers en assistkoningen

Hoewel er door best wat supporters meer verwacht werd van Dusan Tadic, kunnen we toch eigenlijk echt niet klagen over hem. De Serviër is tot nu toe de onbetwiste clubtopscorer met 21 goals. En hoewel Klaas Jan Huntelaar het vooral moet hebben van invalbeurten, zorgt ook hij voor indrukwekkende cijfers: 14 goals tot nu toe. Ook Ziyech draagt zijn steentje bij: van de eerste 100 waren er 12 goals van hem.

Ook in het lijstje met assists zien we Tadic weer bovenaan staan, met 12 assists. Hij leverde dus een directe bijdrage aan één op de drie Ajax-goals dit seizoen tot nu toe. Ziyech volgt hem, met 11 goals en daardoor een bijdrage aan ongeveer een kwart van de Ajax-doelpunten.

Verdeling over de wedstrijd

Zo goed als Ajax de goals over de wedstrijd verdeelt, is opvallend. Het maakt in bijna elk kwartier van de wedstrijd evenveel goals. In het laatste kwartier voor rust en het laatste kwartier van de wedstrijd maakt Ajax net iets meer goals dan in de andere delen van de wedstrijd, maar krijgt het ook de meeste goals tegen.

Ajax ligt goed op koers om een recordaantal goals in één seizoen neer te zetten. In 1997/1998 scoorde de ploeg 154 keer. De teller staat inmiddels op 102. Met nog 15 Eredivisieduels, minimaal 2 Champions League-duels en minimaal 1 bekerduel, lijkt dat aantal haalbaar. Maar na de afgelopen duels, zal dat veel supporters een worst wezen. Als het maar genoeg goals zijn om minimaal de titel en de beker te pakken.

Ajax 100 goals